top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Een parel in Gods Hand (2016)


Een parel in Gods Hand (2016)

De basis voor dit schilderij is een doopliturgie. Uit de liturgie heb ik elementen gehaald en die beeldend weergegeven.


In het midden staat de hand v God centraal met daarin de dopeling, een parel in zijn hand. De parel heeft veel subtiele kleuren als symbool voor de wens van de doopouders voor hun dochter dat ze een parel mag zijn die schittert vol vrede, die kan meeleven met mensen om haar heen. De kleuren zijn een zachtere weergave van alle kleurige streepjes om de parel en hand heen. Deze kleurigheid staat symbool voor alle mensen die ze tegen zal komen en die nu al in haar leven zijn.


Thekla betekent 'roem v God', God is haar rots, weergegeven met de bruine vlakken (rotsen) onder in het schilderij. Door de doop is God haar rots, water en rotsen komen samen onder in het schilderij.


Uit de liturgie heb ik de elementen dopen met water, zalving, overreiking zout en het doorgeven van het licht weergegeven met de ronde vormen rond de hand. Blauw voor het doopwater, roze voor de zalving en wit voor het doorgeven van het licht. Het overreiken van het zout is terug te vinden in de grove korrels zeezout.


Boven in het schilderij straalt Gods licht; wit met een heel klein beetje geel er doorheen. In zijn warmte mag de dopeling zich koesteren. Door de zalving, ook verbeeld met de witte brede strepen, mag ze het Licht uitstralen en straalt ze dat uit naar de mensen om haar heen.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2016;

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is verkocht;

  • Overig: spreekt het schilderij rond doopliturgie je aan maar zie je het anders voor je? Kijk dan ook eens hier;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page