top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Forgiven - II (2015)


Forgiven (2015)

Het eerste schilderij met dit thema was nog niet verkocht of ik miste het al! Dat gevoel verdween niet en daarom heb ik nog een keer de tekst geschilderd. Ook dit schilderij had een tijd lang een plek boven onze eettafel. Het is geweldig om elke dag opnieuw de tekst uit Micha 7 te zien.


.. for mercy is your specialty. That’s what you love most. … You’ll sink our sins to the bottom of the ocean.


Op het schilderij zinken de zonden weg naar het diepste van de oceaan. De diepte daarvan is weergegeven in het kleurverloop, van een lichte tint aquablauw naar heel diep donkerblauw.


God geeft elke dag weer een nieuwe start. Hij vraagt om die nieuwe start te omarmen; te leven vanuit zijn vrijheid, licht en liefde. Deze zin is een vrije vertaling van ‘laat de zon niet ondergaan over je boosheid’ uit Efeziërs 4 vers 26. Dit is symbolisch weergegeven in de zonsondergang waar de zon, als het Licht, doorheen straalt.

In de zon is het nieuwe Jeruzalem weergegeven met witte, vierkante blokjes, de bouwstijl uit het Midden-Oosten. Bij Jezus terugkomst is hij het Licht en zullen er geen zonden, pijn en verdriet meer zijn. Hij laat dat dan allemaal wegzinken, voor eeuwig. Nu is het vaak een dagelijks proces om jezelf of een ander te vergeven en om de nieuwe start te omarmen, straks is het eeuwige werkelijkheid.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2015;

  • Afmetingen: 145 cm x 115 cm (breedte x hoogte);

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is te koop voor EUR 650,=

  • Overige details: Ik heb het schilderij in 2011 ook al een keer gemaakt. Deze is verkocht, maar je kunt het hier bekijken;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of voor een opdracht op maat), maar op dit moment niet in staat? Bespreek gerust de mogelijkheid om te huren (en evt later tot koop over te gaan met de constructie "verkoopprijs -/- korting wegens reeds betaalde huur").

36 weergaven0 opmerkingen
bottom of page