top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Gifts (2015)


Gifts (2015)

Bijbeltekst: deze tekst komt uit Galaten 5, Johannes 7:38 en 1 Corinthiërs 10:4.

...Rivers of living water will brim and spill pout of the depts of anyone who believes in me….


….They drank of the Rock, God fountain for them.. And the Rock was Christ…..


Christ has set us free to live a free life. So take your stand! Never again let anyone put a harness of slavery on you… It is absolutely clear that God has called you to a free life…. Live freely, animated and motivated by God’s Spirit.


When we live God’s way, he will bring gifts into our lives, much the same way that fruit appears in an orchard- things like affection for others, exuberance about life, serenity. We develop a willingness to stick with things, a sense of compassion in the heart, and a conviction that a basic holiness permeates things and people. We find ourselves involved in loyal commitments, not needing to force our way in life, able to marshal and direct our energies wisely.


In het voorjaar bleef de tekst over de gaven van de Geest terugkomen. Inspirerend… maar ook op momenten overweldigend! Inspirerend om bij jezelf te zien dat de Heilige Geest aanwezig is, overweldigend op de momenten dat je ook maar gewoon mens bent en je minder oog hebt voor de gaven.

Bij het mediteren viel het me opeens op dat er gesproken wordt over ‘zoals in een boomgaard’. Een eyeopener voor me!


In een boomgaard groeit fruit langzaam; van ontluikende blaadjes, naar uitbundige bloesem en rijpende vruchten totdat er alleen kale takken zichtbaar zijn. Maar ook dan is er de belofte van een volgende oogst van vruchten.


In rust de gaven laten groeien geeft me ruimte en laat me genieten van het leven. In alle rust mag ik worden wie ik ben.


Het was geweldig om deze tekst te overdenken en te schilderen terwijl onze fruitboompjes bloeiden!

 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2015;

  • Afmetingen: 122 cm x 42 cm (breedte x hoogte);

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is te koop voor EUR 400,=;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

19 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page