top of page
Zoeken

God pours generously into my life (2016)

God pours generously into my life (2016)

In 2015 heb ik het schilderij ‘Rhythms of grace’ geschilderd. Een deel van de tekst komt uit Romeinen 5 (The Message). Het vervolg op die tekst bleef me intrigeren, zelfs irriteren.

"We throw open our doors to God and discover at the same moment that he has already thrown open his door to us. We find ourselves standing where we always hoped we might stand – out in the wide open spaces of God’s grace and glory, standing tall and shouting our praise. There’s more to come: We continue to shout our praise even when we are hemmed in troubles, because we know how troubles can develop passionate patience in us, and how that patience in turn forges the tempered steel of virtue, keeping us alert whatever God will do next. In alert expectancy such as this, we’re never left feeling shortchanged. Quite the contrary -we can’t round enough containers to hold everything God generously pours into our lives through the Holy Spirit!".

.......... We woonden in een klein huis en kwamen in elk geval 1 slaapkamer tekort. Onze jongste sliep in de Harry Potter-kast (inloopkast bij de keuken).… Tijd voor actie: een ander huis. Maar dat verliep niet zo eenvoudig.

Ik had helemaal niet het gevoel dat God overvloedig aan het gieten was in mijn leven. Ik had een drive om de tekst toch te schilderen, ik startte en voelde Gods Liefde en doorleefde de tekst ‘passionate patience in turn forges the tempered steel of virtue’. Ik genoot van de kleuren, terwijl ik niet graag schilder met zwarte of anthraciet tinten, en van het schilderen in een nieuwe stijl. Midden in het schilderen van dit schilderij kwam het verbazingwekkende bericht dat we toch waren ingeloot voor een ruime woning met zoveel kamers dat ik zelfs mijn eigen atelier zou krijgen en een multimediakamer voor mijn filmfanaat. Voor ons een knipoog van God!

Boven in het schilderij is ‘wide open space’ geschilderd, de massieve, anthraciet blokken daarom heen zijn een symbool van gehard staal. Daar doorheen heb ik het gepassioneerde geduld gewoven met heldere oranje-, rood en geeltinten. Het lijkt ook op de deuren die opengaan naar God toe. het proces van smeden heb ik geprobeerd te schilderen door eerst rood, roze, dieporanje aan te brengen als achtergrond, vervolgens heb ik daar over heen anthraciet met af en toe een petrolwaas aangebracht. Het geharde staal is gloeiendheet en klaar om bewerkt te worden. Gods stromende liefde is in het heel schilderij terug te vinden in kleine witte, beweeglijke strepen. Rechts zijn 3 brede witte strepen te zien: Vader, Zoon en Heilige Geest.

 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2016;

  • Afmetingen: 100 cm x 70 cm (breedte x hoogte);

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is te koop voor EUR 575,=;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page