top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Immersed in the light (2015)


Immersed in the light (2015)

Bijbeltekst: deze teksten komen uit Psalm 119:105, Psalm 139: 11-12, John 12:46, Numbers 8:2-3, Job 29:3, John 8:12, 2 Corinthians 4:6, 1 John 1:15, 17, Matthew 11: 28-29.

... It started when God said, Light up the darkness! And our lives filled up with light as we saw and understood God in the face of Christ, all bright and beautiful.


I am the world´s Light. None who follows me stumbles around in the darkness. I provide plenty of light to live in.


God is light, pure light, there’s not a trace of darkness in him.


He always held a lamp before me and I walked through the dark by it light.


If we walk in the light, God himself being the light, we also experience a shared life with one another, as the sacrifed blood of Jesus, God's son, purges all our sin.


By your words I can see where I'm going, they throw a beam of light on my dark path.


Oh, he even sees me in the dark! At night I'm immersed in the light. It's a fact: darkness isn't dark to you; night and day, darkness and light, they're all the same to you.


Are you tired? Wornout? Are you burned out on religion? Come to me. Get away with me and you’ll recover your life. I’ll show you how to take a real rest..(or ‘my yoke is easy, and my burden is light’)


Manlief kwam terug van Dad-kid camp (georganiseerd door de Crossroads kerk in Amstelveen, zie XRDS.nl) en wilde het thema ‘Lights on!’ graag geschilderd hebben. Ik kreeg een folder in mijn handen ‘gedrukt’ met de tekst die hem had geraakt.


I’m the light of the world. Whoever follows me will never walk in darkness, but will have the light of Life.


Een leuke uitdaging! Niet alleen om de tekst in een beeld om te zetten, maar ook omdat ik zelf donkere kleuren wel erg donker vind, deprimerend zelfs. En na 2 depressies weet ik maar al te goed hoe overweldigend donker het kan zijn. Maar licht schilderen en maximaal laten oplichten vraagt om het gebruik van donkere tinten. Het contrast maakt het licht des te indrukwekkender.


Het licht verlicht het donker en laat in het midden het Licht zien waar wij in wandelen. Het Licht wordt gecombineerd met de uitbeelding van ‘God in the face of Christ, bright and beautiful’. Wij zijn gemaakt naar zijn beeld. Als ik alleen al binnen mijn gezin kijk naar alle talenten en veelzijdigheid van manlief en kinderen, dan geeft dat al een overweldigend beeld van God. Hoeveel groter wordt God als je nadenkt dat iedereen naar zijn beeld is geschapen! Als ik erbij stil sta, kijk ik naar de ander met heel andere ogen.

We wandelen in het Licht en zijn zelf een kleurrijk licht. Met elkaar samenlevend dankzij het Licht. Tegelijkertijd heeft het kleurrijk samenleven een keerzijde; relaties leveren ook pijn, verdriet en eenzaamheid op. De ander zien als beeld van God is nog niet zo eenvoudig. Die controverse heb ik weergegeven met de bruine horizontale brede lijn. Symbool voor de last (het juk) dat we anderen kunnen opleggen of zelf ervaren. Zo gemakkelijk staat niet God op de voorgrond maar de religie die wij er van maken.. Daarom kom ik tot rust bij de laatste tekst als geloof teveel draait om kerk, tradities, regels en ‘moetjes’. Terug naar Jezus,: een oase op mijn reis door het leven.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2015;

  • Afmetingen: 100 cm x 70 cm (breedte x hoogte);

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is te koop voor EUR 425,=;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

31 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page