top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Love extravagantly, trust steadily and hope unswervingly - II (2016)

Love extravagantly, trust steadily and hope unswervingly - II (2016)

Na het eerste schilderij ‘Love extravagantly, trust steadily en hope unswervingly’ uit 2014 kreeg ik heel veel zin om rond deze tekst nog een keer een schilderij te maken.


Bijbeltekst: deze bekende tekst komt uit 1 corinthiers 13 en is hieronder opgenomen:


Love never dies. We know only a portion of the truth, and what we say about God is always incomplete. But when the Complete arrives, our in-completes will be canceled.

We don’t yet see things clearly. We’re squinting in a fog, peering through a mist. But is won’t be long before the weather clears and the suns shines bright! We’ll see it all then, see it all as clearly as God sees us, knowing him directly just as he knows us! But for right now, until that completeness, we have three things to do to lead u towards that consummation: Trust steadily in God, hope unswervingly, love extravagantly. And the best of the three is love.


Love extravagantly, trust steadily (in God) and hope unswervingly zijn voor mij de basis in mijn leven. Niet altijd makkelijk, daarom heb ik het in de vorm van een bloem geschilderd. Tijdens je weg door het leven om je door liefde, vertrouwen en hoop steeds meer tot bloei. Tegelijkertijd staat de vorm ook symbool voor geborgenheid die ik vind in Gods liefde, dat ik Hem mag vertrouwen (en dat met vallen en opstaan durf) en hoop.


Paars staat symbool voor vertrouwen, maar is ook een verwijzing naar God. Blauw staat voor hoop en verwachting, niet altijd makkelijk daarom in verschillende tinten blauw geschilderd. Verder staan de roze en rode kleuren voor de liefde. En tot slot is het witgele hart de zon, in de bijbel vaak gebruikt als symbool voor God en zijn liefde.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2016;

  • Afmetingen: 80 cm x 40 cm (breedte x hoogte);

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is te koop voor EUR 425,=;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page