top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Micha campagne (2007)


Micha campagne (2007)

Wereldwijd lijden talloze mensen door armoede, onrecht en uitbuiting van de schepping. Terwijl de Bijbel ons nadrukkelijk oproept om goed en recht te doen. Vanuit deze gedacht is het Micha netwerk opgericht (meer info: http://www.michanederland.nl ).


Het Michanetwerk is in 1999 opgericht en meer dat 500 kerken en organisaties in 83 landen zijn lid. Zij worden geïnspireerd door het Bijbelse Micha 6:8 waarin staat:


" Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil:

niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten

en nederig de weg te gaan van je God.”


Daarom organiseert dit netwerk om armen en stemlozen een krachtige stem te geven tegen uitbuiting en onrecht.

Elk jaar wordt in oktober in kerken in Nederland en over de hele wereld aandacht gegeven aan de Micha-campagne. Tijdens 1 van deze zondagen heb ik een schilderij gemaakt met als tekst Romeinen 8:22. Dit schilderij is gebruikt in de Oosterparkkerk in Amsterdam (http://www.oosterparkkerk.nl/)


 

Toelichting op schilderij


De wereld staat zo ver af van het oorspronkelijk ideaal van God. Dat ideaal lijkt in stukken gevallen, zie de scherven in het schilderij. Voor het schilderij heb ik donkere kleuren gebruikt die somberheid, pijn en ellende weergeven. Armoede, onrecht en uitbuiting lijkt zo uitzichtloos, ze worden in het schilderij gesymboliseerd door gepijnigde gezichten die het uitschreeuwen. Voor deze gezichten is de kleur rood gebruikt als uiting van pijn, verdriet en wanhoop. Tegelijkertijd is ‘de schreeuw’ van Edvard Munch hierin verwerkt.


En te midden van armoede, onrecht en uitbuiting is God er toch!


Hij houdt met Zijn handen de wereld vast en verlicht de wereld met Zijn liefde, zichtbaar in een gezin dat geadopteerd wordt en daardoor te eten heeft, kinderen die toch een opleiding kunnen volgen omdat ze gesponsord worden en een microkrediet dat een moeder in staat stelt om haar gezin te onderhouden.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2007;

  • Afmetingen: 90 cm x 70 cm (breedte x hoogte);

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is te koop voor EUR 450,=;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page