top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Part of Christ (2005)


Part of Christ (2005)

Dit schilderij is geïnspireerd op een lied van Elly& Rickert dat mijn kinderen vaak zongen: ‘Hokjes, vakjes, we plaatsen iedereen in hokjes, vakjes als ze anders zijn als wij’. De tekst is geeft een heel menselijk trekje weer (en dit is ook vaak handig om mensen of situaties snel te kunnen analyseren.) Maar voor je het weet kijk je niet meer naar de ander als iemand die ook een deel is van Jezus’ lichaam en is geschapen naar zijn beeld, maar zie je alleen het anders zijn.

Dit lied in combinatie met delen uit 1 Corinthiërs 12 vormen het schilderij. Hieronder staan de verzen uit ‘the Message’ die samen het verhaal vormen van mijn schilderij.


God’s various gifts are handed out everywhere; but they all originate in God’s Spirit. Each person is given something that shows who God is: Everyone gets in on it, everyone benefits. All kinds of things are handed out by the Spirit, and to all kinds of people! The variety is wonderful.

You can easily enough see how this kind of thing works by looking no further than your own body. Your body has many parts, but no matter how many parts you can name, you’re still one body. It’s exactly the same with Christ. Each of us is now a part of his resurrection body, refreshed and sustained at one fountain- his Spirit- where we all come to drink. We see that God has carefully placed each part of the body right where he wanted it.


Het schilderij laat me stilstaan bij God’s veelkleurigheid die in ons allemaal zit. Het helpt me om de ander te accepteren in zijn totaal anders zijn. Omdat ook die persoon naar God’s beeld is gemaakt.


Niet alleen de ander, maar ook ik lijk op God. Niet alleen op de momenten dat ik lekker in mijn vel zit, maar ook op die momenten dat de twijfel toeslaat over wie ik ben en wie ik mag zijn in Hem. In Genesis 1:26-28 staat heel inspirerend:


God spoke: “Let us make human beings in our image, make them reflecting our nature God created human beings; he created them godlike, Reflecting God’s nature.


Door het schilderij in te delen in vakken verwijs ik naar onze behoefte om te denken in hokjes en vakjes. Aan de andere kant geven het uitbundige gebruik van kleuren, vormen en materialen God’s grootheid en veelkleurigheid weer. Elk vak is een karaktereigenschap en maakt deel uit van het lichaam dat we samen vormen, en is daarmee onderdeel van Christus. Bij Hem ben je welkom! Zoals je bent omdat hij, als geen ander, weet hoe het is om juist die karaktereigenschap te hebben.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2005;

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is verkocht;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message";

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

11 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page