top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Under your wings (2012)


Under your wings (2012)

In het schilderij zijn een aantal psalmen verwerkt waarbij de nadruk ligt om Psalm 91 en 139. De andere, gebruikte psalmen zijn 13, 32 en 139. Dit schilderij is de ‘voorloper’ geweest van het schilderij ‘Psalmen’. De gevraagde afmetingen 140 bij 240 cm, vond ik vragen om een proef.


In dit schilderij heb ik gewerkt met een oudere bijbelvertaling en met de ‘Message’.


De gebruikte psalmen geven het leven weer met alle geweldige momenten en een geweldig vooruitzicht, maar ook de moeilijke momenten.


Psalm 91


De blikvangers op het schilderij zijn de vleugels, een verwijzing naar psalm 91; "je bent veilig onder zijn vleugels". De vleugels op het schilderij hebben een symbolische betekenis. De paarse schaduw (vleugels) als teken van Gods grootheid, rood als teken van zijn liefde en wit als teken van onze vergeving in hem. Het woord vleugels in deze psalm vind je alleen in oudere vertalingen terug.

In psalm 91 wordt bezongen hoe God beschermd wat er ook gebeurd. In het landschap is dit weergegeven met rotsblokken en bergen. God als rots waarop je kunt bouwen, maar tegelijkertijd kun je over rotsen ook struikelen. Met geloof kun je bergen verzetten, maar een berg kan ook te hoog lijken… Hij is het Licht en laat het, als de zon in het landschap, schijnen over je leven.


Psalm 139


Ook in deze psalm komt het zien en doorgronden als thema terug met de woorden; ‘I’m never out of your sight’. Evenals het bij hem veilig zijn met de woorden ´….You´re there…´. Ze komen als een refrein terug. Verderop in de psalm, vers 7 tot en met 12, wordt dit heel beeldend weergegeven.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2012;

  • Afmetingen: 240 cm x 140 cm (breedte x hoogte);

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is verkocht;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page