top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Wings of the morning (2013)


Wings of the morning (2013)

In dit drieluik zijn een aantal psalmen verwerkt. Het gaat om psalm 13, 32, 51:11-12 en 139 met een uitstapje naar psalm 91. De bijbelvertaling die ik heb gebruikt is de ‘Message’. Voor Psalm 51 heb ik de tekst van een oudere vertaling doorgekregen van de opdrachtgever.


De gebruikte psalmen geven het leven weer met alle geweldige momenten en een geweldig vooruitzicht, maar ook de moeilijke momenten. Uit de psalmen heb ik stukjes tekst gepakt en geschilderd. Hieronder volgt een kleine opsomming.


Psalm 13

Uit psalm 13 trokken een aantal woorden en zinnen mijn aandacht. Het gaat om ‘ton of trouble’ geschilderd als stenen die door het landschap liggen gestrooid. Ook ‘take a good look at me’en ‘I want to look life in the eye’ troffen me. Ze zijn weergegeven in de zonsondergang die de vorm van een oog met ooglid en wenkbrauw heeft gekregen.


Psalm 32

De blijdschap in deze psalm heb ik geprobeerd te vangen in de warme en vrolijke kleuren. De andere kant ‘These things add up... when all hell breaks loose and the dam bursts we'll be on high ground untouched’ is terug te vinden in de heuvels op het schilderij. Opnieuw ook een verwijzing naar het geschilderde oog in de tekst ‘ I'm looking you in the eye and giving it to you straight: don't be ornery like a horse or mule....’.


Psalm 51:11-12 Uit de psalm komen de rotsen en de zonsondergang als symbool voor ‘Schep God een zuiver hart in mij, vernieuw mijn geest, maak mij standvastig’. God als rots waarop je bouwt. Hij geeft je ook de kracht om standvastig te blijven. De zonsondergang wijst naar de wens om een zuiver hart. God vergeeft en ons ook vraagt om te vergeven. Je kunt het ook zien als zonsopgang; we mogen elke dag opnieuw beginnen.


Psalm 91 Uit een oudere vertaling haalde ik: ‘onder zijn vleugels vindt gij een toevlucht’. De adelaar als symbool van God. Onder Zijn vleugels ben je veilig.


Psalm 139 In alle toonaarden wordt bezongen dat God je ziet en kent. En dat niet alleen, Hij is waar jij bent! In de ‘Message’ wordt dit geweldig beeldend beschreven.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit drieluik is geschilderd in 2013;

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is verkocht;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page