top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Rivers of living water (2015)


Rivers of living water (2015)

...Rivers of living water will brim and spill pout of the depths of anyone who believes in me….


….They drank of the Rock, Gods fountain for them.. And the Rock was Christ…..


Because of the sacrifice of Christ, the cross, we are free… And not just barely free, either. Abundantly free!


Bijbeltekst: deze tekst komt uit John 7:38, 1 Corinthiërs 10:4 en Efeziërs 1:7;


Na een week regen en, terwijl ik nadenk over de tekst bij mijn schilderij, opnieuw een flinke stortbui, is dat toch niet helemaal het levende water wat ik voor ogen had…


Ik wilde al langer graag een schilderij maken met het kruis, maar zonder dat het loodzwààààr aanwezig is. Niet het kruis centraal, maar dàt wat door het kruis mogelijk is! Liefde, vrijheid en verbondenheid met Christus en elkaar. In het schilderij is het zichtbaar door het kruis dat heel subtiel is weergegeven, maar wel van boven naar beneden aanwezig is. Alle kleuren staan symbool voor de overvloed die Christus geeft. Een overvloed aan levend water; liefde, vrijheid en verbondenheid stromen, gaan in elkaar over en zijn overal aanwezig.


Bij levend water schiet mij mijn korte au-pair periode met bezoek aan de Canadese Rocky mountains in gedachten. In alle mogelijk tinten aquablauw en zeegroen het water; stromend, meanderend en neerstortend. Zo indrukwekkend! In het schilderij is de beweging van het water op twee manieren weergegeven; neerstortend in witte strepen en stromend, kabbelend in de lichte kleuren rond het kruis en achter de rotsen.


In het schilderij op de voorgrond, de paarse rotsen waarin ik stevig verankerd ben. De rots, Christus, die mij tot rust laat komen en volop levend water geeft.

 

Praktische informatie


  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2015;

  • Afmetingen: 122 cm x 93 cm (breedte x hoogte);

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is te koop voor EUR 650,=;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page