top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSietske Bolt

Love extravagantly (2014)


Love extravagantly (2014)

Dit schilderij heb ik geschilderd voor Mark, mijn maatje, geliefde, vriend en man. Elke dag is hij nog steeds een onverwacht gekregen cadeau. Met het schilderij heb ik de basis van ons huwelijk willen schilderen: Love extravagantly, trust steadily (in God) and hope unswervingly. And the best of the three is love.


Bijbeltekst: Deze bekende tekst komt uit 1 Corinthiers 13 en is hieronder opgenomen:


Love never dies. We know only a portion of the truth, and what we say about God is always incomplete. But when the Complete arrives, our incompletes will be canceled.

We don’t yet see things clearly. We’re squinting in a fog, peering through a mist. But is won’t be long before the weather clears and the suns shines bright! We’ll see it all then, see it all as clearly as God sees us, knowing him directly just as he knows us!


But for right now, until that completeness, we have three things to do to lead u towards that consummation: Trust steadily in God, hope unswervingly, love extravagantly. And the best of the three is love.


In het schilderij staan de donkerpaarse rotsen voor vertrouwen. De rotsen en de kleur donkerpaars zijn ook een verwijzing naar God. Hij is onze rots en op Hem kunnen we ook ons huwelijk bouwen.

Het aquablauw in de lucht en het water is de hoop. Niet altijd makkelijk, daarom is de lucht en het water in beweging. De waterval en de rotsen in het water met de schuimkoppen op de golven staan ook symbool voor de lastige momenten in het leven/ huwelijk. Love extravagantly vraagt om uitbundigheid. De blokjes dansen en zweven over het schilderij in een veelvoud aan kleuren. Liefde, hoop en vertrouwen moet groeien, dit is weergegeven met de kleur groen.

In Efeziërs wordt de liefde van Jezus voor ons vergeleken met de liefde tussen man en vrouw. Bij Jezus gaat het om geven niet om krijgen. Dat heb ik weergegeven met de zon. Jezus als het Licht waarin we ons kunnen warmen en waaraan we ons kunnen spiegelen. De roze cirkels zijn door de hoop, het vertrouwen en de liefde heen geweven. De buitenste cirkel symboliseert God’s liefde die ons helpt ‘to love extravagantly, trust steadily and hope unswervingly. De binnenste cirkel zijn Mark en ik, gevat in Jezus’ liefde.


 

Praktische informatie

  • Jaar: dit schilderij is geschilderd in 2014;

  • Materiaal: acrylverf;

  • Beschikbaarheid: dit schilderij is onderdeel van mijn prive collectie;

  • Overig: Ik heb in 2016 dit onderwerp nogmaals gebruikt voor een nieuw schilderij;

  • Bronnen: alhoewel niet exclusief, maak ik veelal gebruik van bijbelteksten uit "The Message".

  • Opdrachten op maat: spreekt het schilderij je aan maar zie je het anders voor je? Het is altijd mogelijk om me een opdracht te geven voor een gepersonaliseerd schilderij gebaseerd op dit (of een ander specifiek) thema;

  • Alle overige schilderijen die op dit moment te koop staan: click hier;

  • Koop of huur? Interesse in kopen (of in een opdracht op maat), maar komt dat op dit moment financieel niet uit? Of eerst een jaar ‘proefhangen’? Huur dan een schilderij! Eventueel kun je het daarna kopen waarbij je de betaalde huurprijs als korting krijgt.

17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page